Tips voor het behalen van je theorie-examen

Ugh, de theorie-test. Alsof de voorbereiding op het praktische rijexamen niet voldoende druk was, moet je ook slagen voor het theorie-examen voordat je je volledige rijbewijs kunt halen. Om u te helpen topscores te behalen, hebben we toptips voor succes.

Wees voorbereid:

Boek je theorie-examen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar je moet je theorie-examen boeken bij een van de 160 testcentra in het hele land. Bezoek de officiƫle overheidssite om uw dichtstbijzijnde centrum te vinden en uw test te boeken.

Lees de auto theorie boeken

Tijdens de theorie-test krijg je 50 meerkeuzevragen van een bank van meer dan 1000 en moet je minstens 43 correct hebben om te slagen.

Het goede nieuws is dat de DVSA (Driving Standards Agency) een theorie-testhandboek heeft geproduceerd dat vol staat met nuttige tips en voorbeeldvragen. Zorg ervoor dat je een exemplaar in handen hebt en neem de tijd om het te herzien. Neem alle verkeers- en matrixborden dus goed door.

Poets je gevaren op

Nadat je de meerkeuzevragen hebt doorlopen, ga je de gevaarherkenning oefenen. Het bestaat uit een reeks videoclips met verschillende rij-gevaren. U kunt hier veel meer informatie krijgen over de gevaarherkenningstest .

Ga naar Drive iQ om te zorgen dat je volledig bent voorbereid, waar je kunt oefenen met het effectief scannen van de weg, het identificeren van afleidingen en het uitkijken naar fietsers met hun interactieve videoclips.

U moet ten minste 20 uur revisie voltooien om ervoor te zorgen dat u volledig bent voorbereid op uw theorie-examen.

Zet in de uren

Ja, als het gaat om reviseren, is er gewoon geen vervanging voor het invoeren van de uren. Je theorie-testvragen worden willekeurig gekozen, dus je moet vertrouwen hebben op ALLE vragen in het DSA Theory Test Handbook – dat zijn ongeveer 1000 mogelijke vragen!

En vergeet niet uw gevarenperceptie te oefenen. U moet minimaal 43 van de 50 halen op de multiple choice en 44 van de 75 op de gevaarherkenningstest om te slagen.

Oefen het beantwoorden onder druk door vrienden en familie te vragen je te ondervragen, rekening houdend met het feit dat je in de echte test 57 minuten hebt om de 50 vragen te beantwoorden.

About the author

Alexa West

View all posts