Hoe je een goede woonverzekering kunt vinden

Het hoeft geen zware taak te zijn om een passende verzekering voor je woning te vinden. Je kostbaarheden zijn binnen de kortste keren verzekerd wanneer u deze stappen volgt. Daarom is een opstalverzekering vergelijken van belang, een verzekering om de opstal te verzekeren is erg handig.

 

1. Kijk rond naar de juiste woonverzekeringen

Het zal enige tijd duren, maar kan u een goede som geld besparen. Vraag het aan je vrienden, bekijk de Gouden Gids of neem contact op met je nationale verzekeringsafdeling. National Association of Insurance Commissioners (www.naic.org) heeft informatie om u te helpen bij het kiezen van een verzekeraar in uw land, inclusief klachten. Staten stellen vaak informatie beschikbaar over typische tarieven die worden aangerekend door grote verzekeraars en veel staten geven de frequentie aan van consumentenklachten per bedrijf. Bekijk ook consumentengidsen, verzekeringsagenten, bedrijven en online offertes voor verzekeringen. Dit geeft u een idee van prijsklassen en vertelt u welke bedrijven de laagste prijzen hebben. Maar beschouw de prijs niet alleen. De verzekeraar die u selecteert, moet een eerlijke prijs bieden en de kwaliteitsservice leveren die u zou verwachten als u hulp nodig had bij het indienen van een claim. Gebruik dus bij het beoordelen van de servicekwaliteit de hierboven vermelde klachteninformatie en praat met een aantal verzekeraars om een ​​idee te krijgen van het soort service dat ze verlenen. Vraag hen wat ze zouden doen om uw kosten te verlagen.

 

2. Verhoog uw eigen risico met de opstalverzekering

Eigen risico is het bedrag dat u moet betalen voor een verlies voordat uw verzekeringsmaatschappij een claim begint te betalen, volgens de voorwaarden van uw polis. Hoe hoger uw eigen risico, hoe meer geld u kunt besparen op uw premies. Tegenwoordig bevelen de meeste verzekeringsmaatschappijen een aftrekbaar bedrag van minimaal $ 500 aan. Als u het zich kunt veroorloven uw eigen risico te verhogen tot $ 1.000, kunt u tot 25 procent besparen. Vergeet niet dat als u in een rampgevoelig gebied woont, uw verzekeringspolis mogelijk een eigen risico heeft voor bepaalde soorten schade. Als je in de buurt van de kust in het oosten woont, heb je misschien een aparte windstorm aftrekbaar; als u in een staat leeft die kwetsbaar is voor hagelstormen, heeft u mogelijk een eigen risico op hagel; en als u in een voor aardbevingen gevoelig gebied woont, heeft uw aardbevingsbeleid een eigen risico.

 

3. Verwar wat u voor uw huis betaalde niet met de herbouwkosten

Het land onder uw huis wordt niet bedreigd door diefstal, windstorm, brand en andere gevaren die onder het beleid van uw huiseigenaren vallen. Neem de waarde dus niet op bij het bepalen van de verzekering voor huiseigenaren. Als u dat doet, betaalt u een hogere premie dan zou moeten. Het is goed om daarom de juiste woonverzekering te vergelijken.

 

4. Koop uw huis en auto beleid van dezelfde verzekeraar

Sommige bedrijven die huiseigenaren verkopen, auto- en aansprakelijkheidsdekking ontvangen 5 tot 15 procent korting op uw premie als u twee of meer polissen van hen koopt. Maar zorg ervoor dat deze gecombineerde prijs lager is dan het kopen van de verschillende dekkingen van verschillende bedrijven.

 

5. Maak uw huis beter bestand tegen rampen

Vraag uw verzekeringsagent of bedrijfsvertegenwoordiger welke stappen u kunt nemen om uw huis beter bestand te maken tegen stormen en andere natuurrampen. U kunt misschien op uw premies besparen door stormluiken toe te voegen, uw dak te versterken of sterkere dakbedekkingsmaterialen te kopen. Oudere huizen kunnen achteraf worden aangebracht om ze beter bestand te maken tegen aardbevingen. Overweeg daarnaast om uw verwarmings-, sanitair- en elektrische systemen te moderniseren om het risico op brand en waterschade te verminderen.

Ook online kunt u websites vinden die u kunnen helpen de juiste verzekering te kiezen. Een vergelijkingswebsite bijvoorbeeld is een ideale keus. U kunt zo binnen de kortste keren opstalverzekering vergelijken of woonhuisverzekering vergelijken.

About the author

Alexa West

View all posts