Hoe bewaar ik mijn bitcoin?

Er zijn talloze manieren waarop iemand zijn Bitcoin kan opslaan. Sommige zijn erg veilig en andere zijn minder veilig. De verschillende soorten Bitcoin-portefeuilles zijn onder meer:

1) Exchange-portefeuilles: deze portemonnee wordt geleverd door de exchange waarin u uw Bitcoin opslaat / verhandelt. Het is een zeer onzekere methode om Bitcoin op te slaan.

2) CPU-portefeuilles: een portefeuille die u naar uw apparaat downloadt en waarmee u Bitcoin rechtstreeks op uw computer / smartphone kunt opslaan. Hoewel sommigen deze methode veiliger vinden dan een exchange wallet, is deze nog steeds verbonden met internet en daarom kwetsbaar.

3) Hardware-portefeuilles: een kleine elektronische portemonnee die wordt aangesloten op de USB-schijf van uw computer en waarmee u Bitcoin kunt overbrengen van een warme portemonnee (verbonden met internet) naar koude opslag (niet verbonden met internet). Nano S en Trezor zijn goede voorbeelden.

4) Papieren portefeuilles: een stuk papier met uw sleutel erop dat toegang tot uw Bitcoin in uw handen houdt, zolang u de papieren portemonnee behandelt alsof u uw pincode voor uw bankkaart zou gebruiken.

De koers van bitcoin

Wanneer u Bitcoin koopt (nadat u de bitcoin koers geraadpleegd heeft), hebt u een portemonnee nodig om het in op te slaan. U kunt verschillende portefeuilles gebruiken om uw Bitcoin op te slaan. Een van de meer populaire methoden is het opslaan van Bitcoin op een beurs. Hoewel dit vrij populair is, is het een van de minst veilige methoden. Als u Bitcoin koopt en u van plan bent het een tijdje vast te houden in de hoop dat de prijs stijgt, hoeft u deze Bitcoin niet op een beurs te bewaren.

Een uitwisselingsportemonnee wordt als “hot” beschouwd of is verbonden met internet. De enige reden dat u Bitcoin op een beurs moet opslaan, is als u ermee handelt. Zelfs als dat het geval is, zou ik toch aanraden om het zo minimaal mogelijk te houden. Uw Bitcoin is waardevol en daarom moet u begrijpen dat er mensen zijn die constant proberen uw Bitcoin in handen te krijgen. U let dus goed op de btc waarde.

U kunt ook een portemonnee gebruiken die naar uw computer of smartphone kan worden gedownload. Deze worden doorgaans een CPU-portemonnee genoemd. Deze optie wordt veel gebruikt omdat deze als veiliger wordt beschouwd dan crypto achterlaten op een uitwisseling.

Het is echter nog steeds niet de veiligste in het grote geheel van dingen. De portemonnee bevindt zich op een apparaat dat constant verbinding maakt met internet, waardoor het een ‘hot wallet’ is, wat betekent dat het toegankelijk is voor hackers. Elke portemonnee die op internet is aangesloten, is minder veilig dan een portemonnee die dat niet is. Portefeuilles zoals Electrum en BRD zijn geweldige voorbeelden van dit soort portefeuilles. Je kunt de CPU-portefeuilles vrij eenvoudig downloaden als dat een route is die je wilt nemen.

About the author

Alexa West

View all posts