De Wereld Van Internet Is Snel Veranderd, Iedereen Wil Sneller En Snellere Verbindingen, Maar Wat Is Snel Internet Nu Nog Precies?

In deze snelle moderne wereld is er gewoon geen ruimte voor traagheid en vertraging; de tijd werd niet alleen goud maar ook diamant, en snel zijn is een vereiste. Er is eindelijk een nieuw tijdperk van internet aangebroken, en dat is wat iedereen noemt – de Gouden Eeuw van Informatie.

Op de site van internetvergelijken.org was er laatst nog onderzoek te vinden over al deze factoren, maar om je op weg te helpen hebben we een lijstje voor je gemaakt:

  • De opkomst van computers en het internet, zijn een van de factoren die hebben bijgedragen aan deze snelheidsstijging. Vroeger duurde het verzenden van mails hoeveel dagen, weken en zelfs maanden. Maar tegenwoordig kan een e-mailbrief met één vingerklik worden verstuurd. Zo snel, is het niet?

Wat is snel internet?

Over het internet gesproken, het heeft ook veel snel doorgestuurd. Van de inbelverbindingen jaren terug, die een kleine 52-54 Kbps snelheid bieden, is het tegenwoordig in deze breedbandverbindingen gesprongen die de download- en uploadsnelheden van de eerste verdrievoudigd hebben, tot meer dan 200+ Kbps. En de draadloze verbindingen zijn ook zo snel als breedband.

Voordelen van een snelle internetverbinding

Het hebben van een snelle internetverbinding heeft immers zoveel voordelen. Men kan in een handomdraai grote bestanden en multimedia downloaden en uploaden. En zelfs het streamen van video’s van hoge kwaliteit is een makkie. Er zijn veel breedbandnetwerken die een snelle internetverbinding bieden, maar hoe snel kunnen ze echt worden? Hoe snel is een snelle internetverbinding?

Japan blijft het allersnelste internet hebben over de wereld

In een eerder uitgebracht resultaat van Speedmatters.org dat de toplanden met de hoogste mediaan internet download snelheid laat zien, staat Japan bovenaan de lijst met een internet snelheid van 61 Mbps. Nu, dat is echt wat men noemt – ultra snel internet. Na Japan volgen respectievelijk Zuid-Korea, Finland, Zweden, Frankrijk en Canada.

In Amerika is het internet al veel sneller geworden de afgelopen jaren

Aan de andere kant kwamen de Verenigde Staten na Canada, met een internet downloadsnelheid van 1,9 Mbps, relatief 30 keer zo ver achterop als die van Japan. Nou, het lijkt erop dat de VS nog veel in te halen heeft.

Maar nu de nieuwere technologieën vooral in de draadloze industrie opduiken en de veelbesproken vierde generatie draadloze netwerktechnologie dichterbij komt, is er een mooie toekomst voor Amerikanen om ook van een ultrasnelle internetdienst te genieten.

About the author

Alexa West

View all posts